Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не си харесвам в 166цата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво не си харесвам в 166цата...

Това далеч не е хейтърски пост, просто реших да обобщя в една тема малките неща, които не ми и също не НИ харесват в колата. Може и да се окаже в помощ на бъдещи собственици. Та ето:

1. Лесно се чупят кантовете на колоните.
    2. Кожените подлакътници се накъсват. (Моят не е накъсан, но съм виждал на колеги.)
    3. Прекалено многото влага която влиза от някъде.
    4. Понякога се появяват странни грешки на климатроника, които не пречат много на работата му, но често не може да се разбере от къде точно идва проблемът.
    5. Скърцанията зимата.
    6. Глупавата подпора в краката на пасажера до шофьора. (понякога е конфузно, като се качи дългокрака мацка)
    7. Най-големия: куция рефлектор, който дава фира ако си с обикновени крушки и трябва да го побългарим, за да заработи нормално.
    8. Склонна към разкрачване задница.
    9. Смяната на чистачките... знаете

Това е засега. Сигурно изпускам нещо, но това в общи линии. Ако някой не е съгласен с мен да си каже. А ако някой се сеща нещо друго нека добави.

П.П. Моля само бивши и настоящи собственици да пишат
    Last edited by achkar; d.m.y г., 10:50.
    Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
    Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Ниската предница,е може ли кола 2000-та и нагоре да я направят със касета.Вкарали италиянците всички ексти и накрая се исрали с касета.Някой ще каже нали има ченджър,така е но е в багажника,няма ли да е мн по яко да сложат едно просто сд.

Comment

Да.. дизелите пък имат проблем с ниската предница. А като каза чейнджър се сетих и за липсата на anti-shock, което води до доста прекъсване особено към края на диска Но доста модели по това време имат този проблем...
      Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!

Comment

Изберете каквото си поискате
        Клик
        Last edited by Pepo; d.m.y г., 20:41.
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

колега, моля по темата!

Comment

Относно касетката е ясно , също като колегата по-горе ме дразни тая пластмасова кора при пасажерското място. Няма място където спокойно можеш да си оставиш телефона или бутилка с вода. Дразни ме и това, че всички я смятат за грозна.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Предното предаване и липсата на автоматична скоростна кутия при 10 клапановите дизели.
              166 2.4 JTD

Comment

Толкова си харесвам колата, че всичко ми е през оная работа. Има си кусури като всяка кола, но поне има нещо насреща . . Докато някой не я вземе челно, не мисля, че това са някакви големи проблеми.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Сомската муцуна с калпавото осветление и определено касетофона.

Comment

Колеги, за кората в краката на пътника има решение - маха се! Моята я махнах още първата седмица след покупката. Изрязах долната й част, и оставих само парчето, което покрива пластмасите под жабката. Необходимо ви е само малко кече, което да сложите под мокета и се радвате на простор, или по-точно дългокраките мацки.
                    Вече няма нещо, което да не харесвам в тази кола!
                    Last edited by Ass; d.m.y г., 10:59.
                    Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
                    Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
                    "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
                    When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Може би се отклонявам от темата,но ненавиждам единствено пътищата,по които съм принуден да я карам...
                      ...
                      155 1,6 TS 16V `96
                      166 2,4 JTD `99
                      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Липсата на автоматична скоростна кутия на по-стария дизел е безспорен минус за мене. Но решение винаги има - 2.5 бензинка )
                        Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

аз отвреме на време се дразня на това, че няма къде една чашка или кенче до поставиш /истинско щастие е, че не пия кафе/
                          другото, което като един жител на голям град, който непрекъснато паркира на разни тротоари, нехаресвам е че е с доста нисък просвет. На такава съм си я избрал....
                          Обаче пък колко много неща ми харесват......
                          Алфа Ромео 166 2.4JTD 2001

Comment

Единственото нещо, което ми липсва (не мога да кажа, че ме дразни) е липсата на поставка/и за чаши... и малко въртящ момент...
                            Иначе повечето от изброените недостатъци липсват при мен (нисък просвет, скърцане, влага, грешки в климатроника и т.н.).
                            Аа.. и фаровете ми светят прекрасно засега, ВСИЧКИ светлини, без да са рециклирани...
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Може би числата на скоростната кутия.... а и може би , че е прекалено хубава и дразни околните....
                              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Working...
                              X